فسفر پلیت یا RVG؟ کدام یک را انتخاب کنیم؟
فسفر پلیت یا RVG؟ کدام یک را انتخاب کنیم؟
فسفر پلیت یا RVG؟ به نظر شما کدام یک از این دستگاه ها می توانند گزینه ای ایده آل برای ارائه خدمات دندانپزشکی به بیماران باشند؟! اگر شما جای دندانپزشکان بودید، با وجود پیشرفت شگرف علم استفاده از سیستم های تصویربرداری دیجیتال و وجود تجهیزاتی که یکی از یکی کامل تر و دقیق تر هستند؛ کدام یک از این دو را انتخاب و استفاده می کردید: فسفر پلیت یا RVG؟!
اگر بین انتخاب و خرید فسفر پلیت و RVG دو دل مانده اید، این مقاله ناب از مدیک کالا را از دست ندهید. ما این جاییم تا با افتخار و احترام پاسخگوی سوالات متعددتان باشیم و به رشته افکاری که مدت ها است ذهنتان را درگیر خود نموده اند، پایان دهیم. کافیست کمتر از 10 دقیقه از وقتتان را به ما اختصاص دهید! آماده اید؟!
آنچه در این مقاله خواهید خواند!
- دستگاه فسفر پلیت چیست؟
- مزایای دستگاه فسفر پلیت
- معایب دستگاه فسفر پلیت
- دستگاه سنسور RVG چیست؟
- مزایای دستگاه RVG
- معایب دستگاه RVG
- تفاوت فسفر پلیت و RVG چیست؟
- بهترین ها را از مدیک کالا بخواهید!
دستگاه فسفر پلیت چیست؟
آیا تا به حال برایتان پیش آمده که یک گوشه بنشینید و به این موضوع فکر کنید که فسفر پلیتی که دندانپزشکان راه و بی راه حرفش را وسط می کِشند و از آن استفاده می کنند، چگونه دستگاهی است؟! چه کاربردها و چه مزایایی دارد و اصلا چگونه کار می کند؟!
همه ما به خوبی می دانیم که در طی سال های اخیر تجهیزات تصویربرداری متعدد و متنوع بسیاری توسط برندهای صاحب نام و گاه گمنام مختلف، طراحی و تولید شده و روانه بازار مصرف شده اند. فسفر پلیت که یکی از کاربردی ترین انواع این تجهیزات محسوب می شود، به خوبی توانسته است جای خود را در دل دندانپزشکان باز کند.
سفری کوتاه به دل تاریخ…
تصویربرداری از دندان با فیلم های قدیمی را به خاطر دارید؟
در گذشته های نه چندان دور تصویربرداری از دندان ها به منظور تشخیص مشکلات دهان و دندان با استفاده از فیلم هایی که شباهت عجیب و غریبی به فیلم های نگاتیو داشتند، صورت می پذیرفت. در آن زمان این فیلم های روکش دار را که ابعادی کوچک داشتند، داخل دهان فرد قرار داده و با استفاده از دستگاه رادیوگرافی اشعه مورد نیاز را به آن ها می تاباندند. سپس فیلم ها را به دستگاهی تحت عنوان تاریکخانه منتقل نموده و آن ها را با به کارگیری یک ماده ظهور ثبوت ظاهر می کردند. خوشبختانه امروزه با پیشرفت علم این روش پر دردسر منسوخ شده و جای خود را به دستگاه های فسفر پلیت داده است. با وجود این دستگاه دیگر نیازی به استفاده از فیلم های قدیمی نیست. آنچه در دهان بیمار مستقر شده و وظیفه عکس برداری از دندان ها را بر عهده دارد، اسکنری تحت عنوان اسکنر فسفر پلیت است. حتما می پرسید اسکنر فسفر پلیت چیست؟
اسکنر فسفر پلیت دستگاهی بی سیم و کوچک است که به راحتی در دهان بیمار جا می شود. اگر فکر می کنید تنها وجود این اسکنر برای عکس برداری از دندان ها کافیست، سخت در اشتباه هستید. دستگاه رادیوگرافی یارِ دیرینِ فسفر پلیت است و بدون حضور آن هیچ تصویری از دندان ها ثبت نخواهد شد! وظیفه دستگاه رادیوگرافی چیست؟!
تاباندن اشعه ایکس به کریستال های فسفر پلیت. بدین ترتیب تصویر دندان ها در بلورهای فسفر پلیت ذخیره شده و به وسیله اسکنر لیزری خوانده می شود. در نهایت این تصاویر به تصاویر دیجیتال تبدیل شده و به منظور تشخیص مشکلات دهانی و دندانی در اختیار دندانپزشک قرار می گیرند.
مزایای دستگاه فسفر پلیت
یکی از بزرگترین مزایای دستگاه فسفر پلیت که موجب محبوبیت و رواج استفاده از آن در میان دندانپزشکان شده، این است که دستگاه مذکور بیمار را در معرض مقادیر کمتری از اشعه ایکس قرار می دهد. اسکنر این دستگاه به صورت وایرلس عمل نموده و بدین ترتیب راحتی بیمار را در زمان تصویربرداری تضمین می کند.
عکس برداری از دندان ها توسط دستگاه فسفر پلیت به صورت دیجیتالی صورت می پذیرد. جالب است بدانید که بلافاصله پس از عکس برداری از دندان ها می توان تصاویر گرفته شده را از طریق نرم افزار به اشتراک گذاشت. جویای هزینه تعمیر و نگهداری این دستگاه کاربردی هستید؟
باید خدمتتان عرض کنیم که هزینه تعمیر و نگهداری این دستگاه که کاربری آن بسیار ساده و بی دردسر است، بسیار کمتر از چیزی است که فکرش را می کنید!
معایب دستگاه فسفر پلیت
هر دستگاهی در عین بهره مندی از مزایای متعدد و متنوع، معایبی نیز دارد. بی شک دستگاه فسفر پلیت نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد! برخی از مهم ترین معایب دستگاه فسفر پلیت عبارتند از:
- عدم تحقق پیشرفت قابل توجه در زمان پردازش تصاویر
- حساسیت زیاد به نور
- رعایت احتیاط فراوان در نگهداری و استفاده از دستگاه
- انتقال مواد آلوده و آسیب جدی به سلامت و ایمنی بیمار در اثر پارگی پاکت محافظ فسفر پلیت
- پاک شدن تصویر در صورت عدم استفاده صحیح از صفحات فسفری و قرارگیری آن ها در معرض نور
- …
دستگاه سنسور RVG چیست؟
دستگاه RVG یکی از کاربردی ترین تجهیزات عکسبرداری از دندان است که نیاز به فیلم های رادیوگرافی و دردسرهای ناشی از ظهور آن ها در تاریکخانه را از بین برده است. این دستگاه نسبتا جدید که امروزه مورد استقبال ویژه دندانپزشکان قرار گرفته، تصویر دندان ها را با وضوحی بالا ثبت نموده و در اختیار دندانپزشک قرار می دهد. بدین ترتیب کار تشخیص درست مشکلات و درمان به موقع آن ها چندان دشوار نخواهد بود.
گفتنی است که سیستم تصویربرداری RVG نیز درست مانند دستگاه فسفر پلیت برای ثبت تصویر دندان ها نیازمند همکاری دستگاه رادیوگرافی است. همان طور که پیش تر اشاره کردیم، دستگاه رادیوگرافی دستگاهی عظیم الجثه است و وظیفه تامین اشعه ایکس مورد نیاز برای عکس برداری از دندان ها را بر عهده دارد. خُب این از منبع تولید اشعه ایکس. حال به نظر شما عکس برداری از داخل دهان چگونه انجام می شود؟!
خیلی ساده و سریع با به کارگیری سنسور RVG. می دانید سنسور آر وی جی چیست و از چه بخش هایی تشکیل شده است؟!
سنسور آر وی جی که در اکثر کلینیک ها و مطب های دندانپزشکی مورد استفاده قرار می گیرد، یکی از جدیدترین نوآوری های سیستم تصویربرداری دیجیتال محسوب می شود. متشکل از یک حسگر، کابل کواکسیال به منظور انتقال اطلاعات به کامپیوتر و یک محیط نرم افزاری بسیار مفید می باشد. حسگر نام برده در داخل دهان بیمار و پشت دندان مورد نظر قرار گرفته، سطح حساس آن در برابر هد رادیوگرافی مستقر شده و بدین ترتیب به عکس برداری از دندان می پردازد. عکس های گرفته شده بلافاصله به کامپیوتری که سنسور به آن وصل است، منتقل می گردند. شاید برایتان جالب باشد بدانید که کیفیت تصاویر خروجی از این دستگاه به طرز اعجاب انگیزی بالا است.
مزایای دستگاه RVG
اگر از مزایای متعدد و مثال زدنی سنسور RVG می پرسید، باید خدمتتان عرض کنیم که هر چه از خوبی ها و مزیت های بی شمار این دستگاه برایتان بگوییم، کم گفته ایم. نمونه بارزش این که دستگاه نام برده در مقایسه با سایر دستگاه های آنالوگی که در دندانپزشکی ها مورد استفاده قرار می گیرند، دُز اشعه ایکس را 75 الی 80 درصد کاهش می دهد. به عبارت ساده تر می توان گفت که با استفاده از این دستگاه خطر اشعه ایکس برای بیماران به طور قابل توجهی کاهش پیدا می کند. این یعنی حفظ سلامت و ایمنی بیمار در کلینیک ها و مطب های دندانپزشکی استفاده کننده از دستگاه RVG!
حقیقتا اگر بگوییم سنسورهای آر وی جی سریع ترین سیستم تصویربرداری از دندان در دنیای امروز محسوب می شوند، گزاف نگفته ایم. شاید عجیب به نظر برسد، اما واقعیت این است که با وجود این دستگاه فرد تنها 10/0 ثانیه در معرض اشعه ایکس قرار می گیرد و این زمان بسیار ناچیز است!
تکلیف چاپ و ظهور عکس هایی که توسط سنسور RVG ثبت می شوند، چه می شود؟
لازم به ذکر است که این عکس ها درست مانند تصاویر ثبت شده با فسفر پلیت نیازی به چاپ و ظهور ندارند. این موضوع نقش به سزایی در افزایش سرعت تشخیص و درمان مشکلات دهان و دندان ایفا می کند.
از دیگر مزایای عکس برداری با سنسور آر وی جی می توان به ثبت تصاویر با وضوح بالا اشاره کرد. از همین رو می توان تصاویر ثبت شده به وسیله این سنسور را در راستای تشخیص دقیق بیماری های دهان و دندان مورد استفاده قرار داد.
سنسورهای RVG به گونه ای طراحی شده اند که از حداکثر دوام برخوردار می باشند. بهره مندی از ویژگی های ایمنی نظیر روکش سیلیکونی، آب بندی هرمتیک، مواد مقاوم در برابر ضربه و… تا حد چشمگیری بر ماندگاری این سنسورها افزوده است.
از دیگر مزایای حائز اهمیت دستگاه RVG می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دسترسی ساده و سریع
- افزایش بهره وری در مطب ها و کلینیک های دندانپزشکی به دلیل بالا بودن سرعت و انعطاف پذیری ارائه شده توسط این دستگاه ها
- کاهش هزینه های نهایی به دلیل حذف فیلم رادیوگرافی و ظهور
- عدم تماس با مواد شیمیایی خطرناک و دردسرساز
معایب دستگاه RVG
دستگاه RVG نیز درست مانند دستگاه فسفر پلیت به موازات بهره مندی از مزایای اعجاب انگیز، معایبی نیز دارد. مهم ترین معایب این دستگاه کاربردی که در مقایسه با مزایای متنوع آن قابل چشم پوشی هستند، عبارتند از:
- حساسیت نسبت به ضربه
- سیمی بودن
- انعطاف پذیری کمتر در مقایسه با فسفر پلیت
- ضخیم بودن سنسور RVG در مقایسه با اسکنر فسفر پلیت
- …
تفاوت فسفرپلیت و RVG
حال که به طور مختصر، اما مفید با دستگاه های فسفر پلیت و RVG آشنا شدیم و مزایا و معایب هر یک را شناختیم، وقت آن فرا رسیده که به پاسخ این سوال بیندیشیم: فسفر پلیت یا RVG؟!
حقیقتا تصمیم گیری درباره استفاده از آر وی جی یا فسفر پلیت به ترجیح شخصی دندانپزشک مربوط می شود. ممکن است بگویید یعنی دندانپزشک بنا به سلایق و علایق خود یکی از این دو دستگاه را برگزیده و در راستای عکس برداری داخل دهانی مورد استفاده قرار می دهد؟!
مسلما خیر. توجه به برخی نکات اصلی که ممکن است از دید ما و شما پنهان مانده باشند، معیار انتخاب و استفاده از دستگاه فسفر پلیت یا RVG توسط دندانپزشکان است. مایلید با این نکات طلایی بیشتر آشنا شوید؟!
نوع تصویربرداری دندان
اسکنرهای فسفر پلیت برای عکس برداری از دندان ها از روش غیر مستقیم استفاده می کنند. این در حالی است که سنسورهای RVG به روش مستقیم این کار را انجام می دهند. حتما می پرسید منظور از مستقیم و غیر مستقیم بودن روش عکس برداری از دندان ها در این پاراگراف چیست؟!
در روش مستقیم تصویربرداری از دندان ها، اطلاعات عکس تهیه شده در یک شناساگر به شکل مستقیم به سیستم پردازشگر انتقال می یابد. این در حالی است که در روش غیر مستقیم از حافظه داخلی درون صفحات تصویربرداری استفاده شده و اطلاعات مربوط به تصاویر ثبت شده تا زمانی که به وسیله اسکنر خوانده شوند و به کامپیوتر منتقل گردند، ذخیره می مانند.
سرعت
سرعت عمل سنسور RVG در مقایسه با دستگاه فسفر پلیت بسیار بیشتر است. شاید برایتان جالب باشد بدانید که زمان نمایش تصویر توسط سنسور آر وی جی بسیار ناچیز و حدود سه ثانیه تخمین زده شده است!
هزینه
هزینه اولیه خرید و نیز تعمیر و نگهداری دستگاه فسفر پلیت بسیار ایده آل تر از هزینه های ناشی از خرید، تعمیر و نگهداری سنسور RVG است. با این اوصاف خرابی سنسور آر وی جی می تواند هزینه های سنگینی روی دستتان بگذارد. این در حالی است که اگر دستگاه فسفر پلیتتان خراب شود، با صرف هزینه ای اندک می توانید آن را مثل روز اول تعمیر کنید.
راحتی بیمار
همان طور که پیش تر نیز اشاره کردیم، اسکنر فسفر پلیت بی سیم و سنسور آر وی جی دارای سیم است. سیمی بودن سنسورهای RVG موجبات افزایش ضخامت آن ها را فراهم ساخته و پوزیشن دهی را علی الخصوص برای عکس برداری از دندان های مولار دشوار می سازد. بی شک چنین اوضاعی نارضایتی و ناراحتی بیماران را در پی خواهد داشت.
اکنون متوجه شدید که دندانپزشکان چگونه از بین فسفر پلیت یا RVG یکی را انتخاب و در جهت تصویربرداری از دندان های بیمار مورد استفاده قرار می دهند؟!
بهترین ها را از مدیک کالا بخواهید!
مدیک کالا برترین عرضه کننده تجهیزات دندانپزشکی اورجینال اعم از دستگاه فسفر پلیت و RVG است. اگر به دنبال یک مرکز معتبر برای خرید این تجهیزات کاربردی می گردید، مدیک کالا را به عنوان پیشنهادی طلایی از ما پذیرا باشید!
کلیدواژگان
تفاوت فسفرپلیت و RVG | تفاوت RVG و فسفرپلیت | تفاوت آر وی جی و فسفرپلیت | دستگاه سنسور RVG چیست | سنسور RVG در دندانپزشکی چیست | سنسور RVG دندانپزشکی چیست | سنسور RVG چیست | فسفر پلیت چیست | فسفرپلیت چیست | دستگاه فسفرپلیت چیست | اسکنر فسفر پلیت چیست | اسکنر فسفرپلیت چیست | مزایا و معایب RVG | مزایا و معایب دستگاه RVG | مزایا و معایب سنسور RVG | مزایای سنسور RVG | معایب سنسور RVG